2010. november 3., szerda

Gyöngyök

Lányok, lesz egy kis gond a gyöngyökkel, bár nem tudom, hogy összességében kellett-e plusz gyöngy a 13099-esből vagy pont annyira jött ki, mint amit a minta alapján összeszámolt Dóra/Mariann. 
Dóra írta korábban a Queen of Peace-nél, hogy majd megnézi a mintán a gyöngyök jelölését, mert a ruháján és a hajában ugyanaz a jel van vagy valami ilyesmi. Mivel a hétvégén meghímeztem a kereteket, úgy döntöttem kezdem a túlvégén lévő nőcivel és nekilátok a Queen of Peace-nek, ránéztem a mintára a gyöngyzavar miatt. Erre jutottam:
A hajában a 13089-es treasure van 4 db, ez jól van bevíve a mintán. 
Viszont a nyakában és a ruháján lévő treasure gyöngyök nagyon megkeveredtek. A ruha ujján lévő az a 13061-es, ami helyett a mintán 13018-ast vittünk fel, ami nincs is a mintának ezen a részén, a nyakában pedig a 13061-es van a 13099-es helyett, ami viszont nem szerepel a listában ennél a nőcinél. 

Ezzel az lesz az alapvető gond, hogy valószínűleg nem lesz annyi 13099-es gyöngy, amennyi kellene, mert az Enchanted Mermaid-hez is kell két db ebből, a többit nem tudom, mert nálam csak ez a négy hölgy van meg. Szóval nálam 5 helyett 4 ilyen gyöngy van és pluszban egy dobozzal a 13018-asból, ami nem igazán passzol a királynő nyakláncába szerintem és a mermaid hajába se fog nagyon illeni, ahogy azokat színeket néztem.

Nem tudom, kinek mennyi a készlete, de az biztos, hogy ezt a gyöngyöt már nem gyártják és ahogy nézegettem nem is lehet kapni, szóval kell valami okosat kitalálni, ha szeretnénk ezeket a gyöngyöket rátenni a hölgyekre. Ha esetleg valakinek van 1 db feleslegese, akkor azt szívesen átvállalom. :) Helyettesítő gyöngy van persze, de akkor az újabb rendelés és teljesen másképp néz ki...

11 megjegyzés:

Judit írta...

http://www.willowfabrics.com/acatalog/Mill_Hill_Crystal_Treasures.html
itt meg lehet kapni vagy legalabb is ott van az oldalon. sajnos nekem nincsen visa kartyam igy ha vki rendelne, en is szeretnek.
Anita, pontosan hol lehet megnezni, h a nociknek pontosan milyen es hany gyongy kell?

Anita írta...

Igen, azon az oldalon még én is láttam, esetleg meg lehet próbálni. A hibajavításos dokumentumot én is megtaláltam, szóval van helyettesítő gyöngy, csak furán nézne ki, ha egyik ilyen lenne a hajában, a másik meg olyan a mermaidnek.

Hogy melyik gyöngyből pontosan mennyi kell, azt csak a PM-ben lehet látni a statisztikában, de hogy milyen félék kellenek, az elvileg ott van a minta végén, a jelölések felsorolásában.

Dóra írta...

Sziasztok!

Anita! Én most Ajkán vagyok, úgyhogy ahhoz, hogy melyik gyöngyömből hány darab van, arról sajna nem tudok nyilatkozni. A minta javítását viszont anno körbeküldtem, de az én verziómon egy szál gyöngy nem volt bevíve, ott totál fehér volt a leszámolóív. Ugyanez van nálam a Queen of Freedom-nál is. Illetve egy-két gyöngy van, egy-két gyöngy nem látható.
Szóval az ominózus 13099-es van a nyakában tényleg, és igazándiból a Sellőshöz 4 darab kéne, csak kettő az x-ekre van felvarrva a keze alatt.
Ha rendelünk még, én benne vagyok, de előbb otthon szeretném én is részletesen végignézni a cuccost. Most már elég előrehaladott a hímzésben a 9 nőcim, legyenek igazán szépek!

Anita írta...

Dóra, oké, majd jelentkezz, ha megnézted.
Közben átfutottam én is a mintákat, a Freedom-on van még ilyen gyöngy, annak a hajában láttam 3-at, ha jól emlékszem, az eredeti minta is ennyi ír. Majd meglátod, mennyi kell összesen, de nekem akkor most úgy tűnik, hogy a Peace-hez kell 3, a Freedom-hoz is 3 és az Enchanted Mermaidhoz 6, ez összesen 12 db, de a statisztika szerint csak 5 db kell, nem tudom, ténylegesen mennyit rendeltetek. Nekem összesen csak 4 db van és már nem lehet ilyet kapni szinte sehol. Azzal még meg lehet próbálkozni, amit Judit írt esetleg.
De ha mégsem, akkor itt írom, hogy igen, van jelentősége nálunk is a hibajavításnak, mert ha nem kapunk elég 13099-es gyöngyöt, akkor azt a 13051-essel lehet helyettesíteni.

Dora írta...

Hu, lányok, mivel én nem csinálom ezeket, elképzelésem sincs, hogy miről beszéltek...
Az biztos, hogy én mindig csak az összesítést néztem, sosem számoltam meg a mintán, hogy ténylegesen hány gyöngy van.
Bár ezt tökre nem értem, ha gyöngynek volt jelölve a mintán, akkor azt szerintem a program össze is kellett hogy számolja. Szóval nem igazán világos, hogy hogy lett kevesebb gyöngy...
Az lehet a programban, hogy a gyöngyhöz magához nem lett jel rendelve, ezért nem jelenítette meg a mintaíven, és akkor értelemszerűen az összesítésben sem jelent meg.
De sajnos én még megnézni sem tudom, mert nincs pattern makerem a gépen.

Anita írta...

Dora, azt esetleg meg tudod nézni, hogy mennyit rendeltetek anno ebből a 13099-es gyöngyből? Ha mindenkinek csak annyit, mint nekem, ami elég valószínű, mert mind a 3 nőt terveztem a rendeléskor, akire ezek a gyöngyök kellenek, akkor jóval kevesebb van mindenkinek. Az alapvető probléma, hogy szerintem nincsenek is mind rajta a mintán ezek a gyöngyök. Na mindegy, ez már így járt. Keresünk valami megoldást mindenképpen.

Dóra, a sellőnél 2 van a hajában és 4 a kezénél, így jön ki a hat (a maradék 3 pedig az uszonyán van valahol a teljes képen). A Peacenek 3 van a nyakláncán, a Freedomnak pedig 3 a hajában.
Hogy mikor milyen minta ment ki, azt nem tudom, mert én csak jóval később csatlakoztam és Dora utólag küldte meg nekem a nőket. Egy biztos, nincs rajta minden gyöngy a mintákon, ha jól sejtem.

Dora írta...

Valahol meg kell, hogy legyen a rendelésünk. A régi gépemen biztosan. Megnézem a gmailben is, hátha valamiért elküldtem a lányoknak... bár azt nem hiszem, mert nem reklámoztam egymásnak, hogy ki mennyit és mit rendelt.

De ha jól emlékszem valami olyan lehet az egész mögött, hogy voltak színek, gyöngyök, amiket Dóra amikor felvitte nem találta meg a programban. Ezért felvitt helyette mást. Csak jóval később kezdtünk rendelgetni, akkor meg már senkinek nem jutott eszébe, hogy átnézze.

Szerintem ez van, ha több kell, több kell. Rendelni kell, vagy helyettesíteni kell, ha nincs olyan. Nem hiszem, hogy erre más megoldás van.

Dóra írta...

Na itt vagyok. Megnéztem, a 13099 gyöngyből nekem 6 db van. Kéne még akkor rendelni belőle. Nekem megfelel, ha a sellő hajában benne van a kettő, mert magán a testén igazából az X-ekre kell felvarrjni, tehát ha hiányzik, nekem nem nagy gáz! Mennyi van egy dobozkában? Gondolom 3 db. Szóval akkor nekem plussz egy doboz kéne.
Többiek?

Anita írta...

Dóra, két darab van egy dobozban. Ja és átszámoltam még egyszer, a sellőhöz összesen 7 darab kell a minta szerint, de ezt mindenki eldöntheti, hogy kell-e rá mind. A 3 nőcire összesen 13 db kell a minta szerint.

Dóra írta...

Anita! Hiába meresztem a szemem, aszerint a 60X100-as mellrészlet szerint, amiből dolgoztunk, mindössze 5 gyöngy van a sellőn az 13099-esből. 2 db a hajában és 3 db a kisujj és a gyűrűs ujj között átlósan lefele haladva. Tehát ebbe max. 5 db kell. 3-3 a másik királynőbe, vagyis mindösszesen 11 db. Nekem 6 van, nem tudom, hogy a többiek, akik anno velünk együtt rendeltek hogy állnak, feltételezem, hogy aki a 9 nőci kivarrásához rendelt, az ugyanígy.

Mariann! Megtennéd, hogy írsz egy amolyan blogvezetői instrukciós bejegyzést, hogy a többiek is figyeljenek ide, hogy ha kell rendeljünk közösen. Vagy egy kör-mail is megteszi, mert ahogy nézem, nem túl nagy itt mostanság a forgalom:-DD

Anita írta...

Dóra, lehet, hogy én nagyobb részt néztem, mint a 60x100-as metszet, csak saccoltam, hogy mennyi lehet rajta a bevitt részen... A maradék kettő valószínűleg a határon táncolt. Bocsánat, ha túlzásba estem. Az összes viszont mindenképpen kevés.